Energie tekort verbeteren

De vijf Natuurgerichte Principes en Energie Tekort

De vijf natuurgerichte principes zorgen ervoor dat een therapeut zijn cliënt op een holistische wijze benadert. De diagnose en behandelmethode worden pas vastgesteld als ieder van deze vijf principes in onderstaande volgorde zijn doorlopen.

Hierbij is het uitgangspunt dat energie de basis is voor het functioneren van het menselijk lichaam. Zonder energie, kunnen de overige vier principes niet functioneren. Belangrijk is om een energie tekort te verbeteren. Voor alle principes geldt een duidelijke prioriteitsrangschikking; een principe kan niet functioneren indien de werking van het voorgaande principe niet optimaal is.

ENERGIE tekort

Energie tekort beperkt ons in ons functioneren, energie balans herstellen
Bij een goede balans draait alles in harmonie

Alles in en om ons heen bestaat uit energie. Een energie tekort beperkt ons in ons functioneren.

Wereldwijd ziet men energie als de basis van het leven. Energie vormt de basis bij de behandelingen van de BATC therapeut. Werken aan de overige principes; prikkeloverdracht, drainage, voeding en geestelijk welzijn, heeft pas zin wanneer je energiehuishouding op orde is. Zonder energie functioneert het lichaam niet optimaal en kan er geen genezing plaats vinden. Het is een eerste prioriteit om te zorgen dat je over voldoende energie beschikt, dat er een evenwichtig stromen van de energie plaats vindt en dat eventuele blokkades worden opgeheven.

Enkele behandelvormen kunnen zijn:  Orthomoleculaire suppletie, Massage bij Kanker, Kinesiologie / Touch for Health, Energetische behandeling, Acupressuur, Reflexzone technieken

PRIKKELOVERDRACHT

Energie overdracht = Prikkel overdracht
Prikkeloverdracht in het zenuwstelsel

De prikkeloverdracht komt tot stand via je zenuwstelsel. Via de hersenen worden prikkels via het zenuwstelsel naar de rest van je lichaam gestuurd. Maar ook andersom worden prikkels vanuit je lichaam naar je hersenen gestuurd. Het zenuwstelsel is het communicatienetwerk ofwel ‘de telefoonlijn’ van je lichaam.

Pijnprikkels bijvoorbeeld hebben een functie om bij bepaalde situaties juist en snel te kunnen reageren. De prikkeloverdracht zorgt er ook voor dat bepaalde signalen, bijvoorbeeld over wat je nodig hebt voor herstel, aan het lichaam worden doorgegeven. Een goede prikkeloverdracht is onmisbaar om goed te kunnen functioneren en herstellen.

Enkele behandelvormen kunnen zijn:  Manuele Lymfedrainage, Bindweefselbehandeling, Reflexzone technieken, Acupressuur, Massage bij Kanker, Kinesiologie / Touch for Health, Acupressuur

DRAINAGE

In het dagelijks leven heeft ons lichaam regelmatig te maken met overbelasting door afvalstoffen. Enkele oorzaken van buitenaf kunnen zijn: het inademen van vervuilde lucht (zware metalen) of bepaalde stoffen zoals restanten van pesticiden, dioxines of bepaalde toevoegingen in onze voeding.

Daarnaast kan ons lichaam zelf een overbelasting van afvalstoffen creëren doordat bijvoorbeeld ons lymfesysteem of bloedcirculatie niet optimaal functioneren. Ons lichaam is onder gunstige omstandigheden in staat om de meeste afvalstoffen zonder problemen uit te scheiden via onze uitscheidingsorganen. Soms echter is het wenselijk om het lichaam daarin te ondersteunen en te stimuleren. Wanneer er te veel afvalstoffen in het lichaam aanwezig zijn, bijvoorbeeld in onze darmen, dan kunnen wij voedingsstoffen niet goed meer opnemen.

Enkele behandelvormen kunnen zijn:  Manuele Lymfedrainage, Massage bij Kanker

VOEDING

Voeding onderhoudt je cellen en voorziet deze van brandstof. Je dagelijkse voeding is één van de belangrijkste componenten voor een fit en gezond lichaam en een scherpe geest. Bepaalde voedingsmiddelen worden niet door iedereen even goed verdragen. Dit kan een tijdelijke kwestie zijn. Door gerichte voedingsadviezen kan dit in gunstige zin veranderen. Het is belangrijk dat je de juiste voedingsmiddelen, passend bij je constitutie en omstandigheden, tot je neemt en dat in de juiste hoeveelheden.

Enkele behandelvormen kunnen zijn:  Orthomoleculaire suppletie, Massage bij Kanker,  adviezen over ontzuren en ontgiften

GEESTELIJK WELZIJN

Naast de voorgaande principes beïnvloeden emotionele, mentale en spirituele aspecten jouw gezondheid en welzijn. Bewustzijn over je belemmerende denk- en gedragspatronen is buitengewoon belangrijk. Dit voor het geestelijke maar ook fysieke welzijn. Door zorgen of andere geestelijke spanningen kunnen veel klachten, zoals maagklachten, hoofdpijn of verkrampte spieren ontstaan. Je leert de belemmerende denk- en gedragsproblemen op een gezonde manier te veranderen, te doorbreken of los te laten. Dit voor een zo goed mogelijk herstel, maar ook om in de toekomt in balans te blijven.

Enkele behandelvormen kunnen zijn:  Massage bij Kanker, Kinesiologie / Touch for Health, psyche-emotionele coaching.

Zie ook ...

Virtuele Maagband

tegen gewichtstoename

Speciale Therapieën

Hypnose therapie
tegen roken, stress, etc


Behandeling van migraine, aanzienlijke vermindering klachten!

Testimonials

 • Bettina

  Mijn migraine en stijfheid klachten zijn met 75% vermindert!!

 • Krijn

  Ik ben er nog iedere dag blij mee dat Ron die zeer vervelende blessure heeft genezen :-).

 • Lianne

  Ik ben heel blij dat ik met mijn spoedgeval zo snel bij je terecht kon voor een behandeling, om nog een week door te moeten lopen met die pijn was voor mij geen optie!

 • Diana K. uit Herkingen

  Ik had niet verwacht dat we met 3 behandelingen zo'n resultaat zouden behalen, ik ga reclame voor jou maken 😉

 • A.H. uit Stellendam

  Mocht ik ooit nog andere problemen ondervinden, dan ga ik hier zeker weer naar toe!!

 • André Kamp

  Kundige therapeut, weet wat hij doet. Ik had er na 1 behandeling al baat bij!