Energie tekort verbeteren

De vijf natuurgerichte principes en energie tekort

De vijf natuurgerichte principes zorgen ervoor dat een therapeut zijn cliënt op een holistische wijze benadert. De diagnose en behandelmethode worden pas vastgesteld als ieder van deze vijf principes in onderstaande volgorde zijn doorlopen. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat energie de basis is voor het functioneren van het menselijk lichaam. Zonder energie, kunnen de overige vier principes niet functioneren. Belangrijk is om een energie tekort te verbeteren. Voor alle principes geldt een duidelijke prioriteitsrangschikking; een principe kan niet functioneren indien de werking van het voorgaande principe niet optimaal is.

ENERGIE tekort

Bij een goede balans draait alles in harmony

Alles in en om ons heen bestaat uit energie. Een energie tekort beperkt ons in ons functioneren.

Hoe beter de energiebalans, hoe beter het systeem functioneert, hoe groter de gezondheid. Het energetisch systeem, zoals de chakra’s en de meridianen, kan bij een tekort aan energie niet optimaal werken. Door een geblokkeerde energie-stroom kunnen emotionele en fysieke klachten ontstaan. Bij gezondheidsklachten zal de energie in balans moeten worden gebracht. Door je energie te verbeteren ontstaat een overvloed van fysieke en mentale energie gaat onze wereld open en kunnen we weer actief zijn.

Enkele behandelvormen kunnen zijn:  Orthomoleculaire suppletie, Massage bij Kanker, Kinesiologie / Touch for Health, Energetische behandeling, Acupressuur, Reflexzone technieken

PRIKKELOVERDRACHT

Energie overdracht
Prikkeloverdracht in het zenuwstelsel

Zonder goede prikkeloverdracht in het zenuwstelsel zal de communicatie in het lichaam stagneren. Energie stroomt ononderbroken door ons lichaam en zorgt voor zelfregulerende fysiologische en chemische processen op cellulair niveau. De hersenen communiceren via overdracht van prikkels met de rest van het lichaam en ook verder. Wanneer een signaal niet op de juiste manier door het brein wordt waargenomen, kan er geen reactie op volgen en ontstaat er onbalans.

Enkele behandelvormen kunnen zijn:  manuele lymfedrainage, Bindweefselbehandeling Reflexzone technieken, Acupressuur, Massage bij Kanker, Kinesiologie / Touch for Health, Mobilisaties en oscillaties Acupressuur

DRAINAGE

Wanneer het lichaam meer te verwerken krijgt dan het aankan, en dat geldt ook voor de emotionele spanningen, kan er verzuring ontstaan. Door deze afvalstoffen af te voeren kan de doorbloeding op gang komen en worden de juiste bouwstoffen weer naar de cellen gebracht om het weefsel te herstellen.

Enkele behandelvormen kunnen zijn:  manuele lymfedrainage, Massage bij Kanker

VOEDING

Voor de optimale gezondheid is een volwaardige voeding noodzakelijk. Tekorten kunnen leiden tot ziekte. Naast de fysieke vorm van voeding is er ook een geestelijke vorm van voeding. Zo worden we door onze omgeving dagelijks gevoed door bijvoorbeeld uitdagingen, verwachtingen en overtuigingen. Door je bewust te worden van belemmerende geestelijke voeding en deze op een andere manier te benaderen, zal er sneller genezing plaatsvinden.

Enkele behandelvormen kunnen zijn:  Orthomoleculaire suppletie, Massage bij Kanker,  adviezen over ontzuren en ontgiften

PSYCHE

Het is belangrijk om naast de fysieke gesteldheid van de cliënt , ook naar de emoties en gedragspatronen te kijken. Door bewust naar deze patronen te kijken, ze te herkennen, erkennen en op een gezonde manier te doorbreken en los te laten, bereiken we meer balans in het totale systeem. Diverse aspecten zijn met elkaar verbonden, zoals Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten en kunnen elkaar sterk beïnvloeden.

Enkele behandelvormen kunnen zijn:  Massage bij Kanker, Kinesiologie / Touch for Health, psyche-emotionele coaching.

Speciale aandacht voor...

Virtuele Maagband

tegen gewichtstoename

Speciale Therapieën

Hypnose therapie
tegen roken, stress, etc


Behandeling van migraine, aanzienlijke vermindering klachten!

Testimonials

 • Bettina

  Mijn migraine en stijfheid klachten zijn met 75% vermindert!!

 • Krijn

  Ik ben er nog iedere dag blij mee dat Ron die zeer vervelende blessure heeft genezen :-).

 • Lianne

  Ik ben heel blij dat ik met mijn spoedgeval zo snel bij je terecht kon voor een behandeling, om nog een week door te moeten lopen met die pijn was voor mij geen optie!

 • Diana K. uit Herkingen

  Ik had niet verwacht dat we met 3 behandelingen zo'n resultaat zouden behalen, ik ga reclame voor jou maken 😉

 • A.H. uit Stellendam

  Mocht ik ooit nog andere problemen ondervinden, dan ga ik hier zeker weer naar toe!!

 • André Kamp

  Kundige therapeut, weet wat hij doet. Ik had er na 1 behandeling al baat bij!