Alles bestaat uit energie, meer is er niet.
Ron Vijfhuizen
Zuid-Holland > Goeree-Overflakkee > Herkingen
De Leeuw
Natuurgerichte Energie

Holistische behandeling

Volgens de holistische visie vormen je lichaam, emoties en gedachten één geheel. Deze aspecten weerspiegelen – en beïnvloeden elkaar. In een ideale wereld vormen deze aspecten een prettige balans. Ze zijn stromend; in beweging; je bent zelf in balans. In werkelijkheid kan dit evenwicht door veel redenen verstoord raken. Je voelt je minder prettig en er kunnen klachten ontstaan.

Deze visie past bij de benadering van een natuurgeneeskundig therapeut en het werken volgens de 5 natuurgerichte principes. Dus niet alleen uitgaande van een klacht, maar altijd van een mens als samenhangend geheel.

Harmonie in het lichaam
alles draait in harmony met elkaar

Problemen en emoties die niet verwerkt zijn, stress, moeilijke situaties, zullen zich vaak uiten in lichamelijke klachten zoals een pijnlijke rug, stijve nek, last van de armen, veel hoofdpijn, etc. Ziek zijn houdt in dat je lichaam en geest niet in balans zijn met elkaar.

Je gaat in het leven, soms aan jezelf voorbij. Je luistert niet (meer) naar wat je lichaam je heeft te vertellen

Zo kan vreugde voelbaar zijn in je hartstreek. En als je pijn in je nek voelt, beïnvloedt dat je gedachten. Hoe je dit ervaart, is voor iedereen anders. klachten vragen om aandacht en zijn meestal onprettig, natuurlijk wil je er van af. Maar ik zie een klacht ook als een signaal. Het is belangrijk deze signalen te leren herkennen. In tegenstelling tot hoe we het soms ervaren worden klachten en symptomen in de holistische visie dan ook niet als vervelende stoorzenders gezien, maar als waardevolle signalen die aangeven dat er sprake is van een disbalans. Ongemak en pijn zijn manieren van het lichaam om te communiceren. Het zijn waardevolle signalen die aangeven dat iets in jezelf niet in balans is.

verschillende technieken maken een holistische behandeling compleet

Deze behandeling brengt de aandacht weer naar het lichaam. We zijn even uit het hoofd en maken contact met ons lijf. Je wordt je weer bewust van de dingen die eerst onbewust waren, laat je voelen waar je spanningen zich bevinden en geeft inzicht wat die spanningen jou te zeggen hebben.

Tijdens een holistische behandeling worden technieken uit verschillende behandelvormen met elkaar gecombineerd tot een op jouw als persoon afgestemde behandeling. Dit draagt bij aan het proces van heelwording en bewustwording van jezelf. Het is een rustige behandeling met ritmische schudbeweging waarbij ook diepere technieken kunnen worden toegepast voor meer hardnekkige spanningen en zachtere technieken voor herstel van de energetische balans.

Stel je behandeling niet langer uit maar maak direct een afspraak!!
0187-664926
of 06-47359130
Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
van 08.00 uur
tot 20.30 uur,
andere tijden in overleg

NIEUW!!!

Virtuele Maagband (VMB)

Virtuele Maagband
tegen gewichtstoename


Hypnose therapie (roken, gewicht, etc.)
Hypnose therapie
tegen roken, stress, etc


Behandeling van migraine, aanzienlijke vermindering klachten!

Behandeling migraine

Recente berichten
Testimonials
 • Diana K. uit Herkingen

  Ik had niet verwacht dat we met 3 behandelingen zo'n resultaat zouden behalen, ik ga reclame voor jou maken ;-)

 • A.H. uit Stellendam

  Mocht ik ooit nog andere problemen ondervinden, dan ga ik hier zeker weer naar toe!!

 • Lianne

  Ik ben heel blij dat ik met mijn spoedgeval zo snel bij je terecht kon voor een behandeling, om nog een week door te moeten lopen met die pijn was voor mij geen optie!

 • André Kamp

  Kundige therapeut, weet wat hij doet. Ik had er na 1 behandeling al baat bij!

 • Krijn

  Ik ben er nog iedere dag blij mee dat Ron die zeer vervelende blessure heeft genezen :-).

 • Bettina

  Mijn migraine en stijfheid klachten zijn met 75% vermindert!!

Gratis advies

Ik geef gratis advies voor klachtgericht behandelen en preventief onderhoud.  Neem vrijblijvend contact met mij op.