Kinesiologie

Kinesiologie
Een voorbeeld van de arm test

Kinesiologie, letterlijk ‘De leer van de beweging’, is een therapeutische manier van werken waarbij gebruik wordt gemaakt van spiertesten om blokkades op te sporen. Het werkt op bewust en onderbewust niveau en het stimuleert de intuïtie en levensenergie. Deze behandeling behoort tot de alternatieve geneeswijzen.

Ervaringen en spanningen kunnen door het lichaam worden opgenomen.

Volgens kinesiologie therapeuten reageren onze spieren op emoties en kunnen ze ons vertellen wat er met ons aan de hand is.

Elk mens is een complete eenheid, elke veranderingen op emotioneel, fysiek of energetisch vlak heeft direct invloed op deze eenheid.

Denk bijvoorbeeld aan vage stressklachten. Stress is niet verkeerd, omdat stress ook bij het lichaam hoort om alles in balans te houden. Maar wat is er dan echt aan de hand?

Tijdens een behandeling proberen we te achterhalen wat de oorzaak van de klachten is.

Aan de hand van spiertesten is het mogelijk om dit op te sporen. De energie wordt weer in balans gebracht waardoor het zelf herstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd wordt. Stress zal hierdoor kunnen verdwijnen.

Kinesiologie
Een voorbeeld van de arm test

Ook op emotioneel of energetisch vlak en het onderbewuste kan er gecommuniceerd worden met het lichaam via de spiertest.

De arm wordt in een bepaalde houding gebracht om een specifieke spier te isoleren. Vervolgens geeft de therapeut zacht druk op de spier en kan een reactie waarnemen op de spier.

Wanneer het lichaam congruent of gezond is met iets, zijn spieren krachtiger, wanneer er een vorm van stress aanwezig is zal de spier
verslappen.

Kinesiologie wordt vaak in combinatie gebruik met andere werkvormen om een optimaal resultaat te bereiken. Het is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het hoe en waarom van zijn lichamelijke klachten of geestelijke onbalans.

Zo nodig krijg je ook persoonlijke adviezen mee om thuis mee aan de slag te gaan.

Zie ook ...

Virtuele Maagband

tegen gewichtstoename

Speciale Therapieën

Hypnose therapie
tegen roken, stress, etc


Behandeling van migraine, aanzienlijke vermindering klachten!

Testimonials

 • Bettina

  Mijn migraine en stijfheid klachten zijn met 75% vermindert!!

 • Krijn

  Ik ben er nog iedere dag blij mee dat Ron die zeer vervelende blessure heeft genezen :-).

 • Lianne

  Ik ben heel blij dat ik met mijn spoedgeval zo snel bij je terecht kon voor een behandeling, om nog een week door te moeten lopen met die pijn was voor mij geen optie!

 • Diana K. uit Herkingen

  Ik had niet verwacht dat we met 3 behandelingen zo'n resultaat zouden behalen, ik ga reclame voor jou maken 😉

 • A.H. uit Stellendam

  Mocht ik ooit nog andere problemen ondervinden, dan ga ik hier zeker weer naar toe!!

 • André Kamp

  Kundige therapeut, weet wat hij doet. Ik had er na 1 behandeling al baat bij!